3 tips til at finde den rigtige lampe til dit behov

Det kan være en større opgave at beslutte sig hvilken belysning man ønsker i hjemmet. Man kan dog med fordel opdele hjemmets rum i grupper, og på den måde indsnævre de muligheder der er til noget mere konkret. Så undgår man at tage stilling til udendørslamper når man reelt leder efter belysning til et soveværelse.

Her i artiklen, får du en række gode råd til dit projekt. Så er du godt klædt på, til at træffe dit næste valg omkring belysning. Det er nemlig langt nemmere at tage stilling til nye lamper, hvis man på forhånd har undersøgt og afdækket ens behov. Så slipper man for at overtænke når man pludselig akut mangler en ny lampe. På den måde er du også mere sikker på at finde den rigtige løsning til dig, som du kan få glæde af, i mange år frem.

Skal lampen bruges indendørs eller udendørs?

Det er vigtigt at tage stilling til, om hvorvidt lampen skal bruges indendørs eller udendørs. Der er nemlig nogle andre og mere skrappe krav til udendørslamper, end der er til indendørs lamper. Det betyder derfor også, at du fint kan anvende udendørslamper indendørs, men altså ikke omvendt.

Hvis du skal bruge nye lamper i værkstedet eller i kælderen, kan du med fordel anvende en lampetype som led armatur. Med denne type af lyskilde, får du en lampe med et højt lysudbytte, nem montering og lang holdbarhed.

Det skyldes særligt lampens evne til at modstå vand og fremmedlegemer. Lampens konkrete IP-klassificering, som beskriver netop dette, skal som en tommelfingerregel være IP44, for at kunne anvendes udendørs. Så er du sikret en lampe, som kan holde til vind og vejr. Skal lampen blot anvendes indendørs, kan du uden problemer, anvende en lampe med IP20. Den klassificering sikrer at lampen er beskyttet mod indtrængning af støv og andre genstande.

Vælg den farvetemperatur som passer til rummet

Når det kommer til kelvin og farvetemperatur, er det vigtigt at have rummets funktion med i overvejelserne.

En lyskilde med 4000k, svarer som oftest til det man vil kalde neutral hvid. Denne type lyskilde er ofte brugt i kontormiljøer, køkkener og lignende områder, hvor der sker en løbende aktivitet. En lyskilde med 3000k eller derunder, vil man betegne som varm hvid. Denne farvetemperatur er særligt god til afslapning, da den varme farve, sikrer et roligt og varmt miljø.

Det er derfor vigtigt, at man overvejer om rummet hvor lyskilden og lampen placeres, skal bruges til forskellige opgaver eller blot til ren afslapning.

Fast montering eller flytbar løsning

Hvis du ønsker en lampe, som du kan tage med dig, kan en batterilampe eller solcellelampe være en fornuftig løsning. På den måde får du en lampe, som du kan pakke sammen og have med dig på farten. Det er samtidig en smart løsning, hvis du ofte laver små projekter rundt omkring i huset. Hvor der ikke altid er den bedste belysning. En batterilampe er eks. en rigtig god løsning, hvis du skal op på loftet eller en tur i kælderen. Hvor det naturlige lys ofte kan være mangelfuldt.

Skriv en kommentar

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver går midlertidigt gennem tredje part, læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.